MENU RESTAURACJI

Tapasy

14

Zestaw hummusów

klasyczny/marchew z miso/burak z tymiankiem

12

crocquetas z serem bursztyn, szynką serrano i sosem aioli

13

fishcake z sosem tatarskim

26

tatar wołowy z granatem i melonem

13

pulpeciki wołowo-wieprzowe z fetą i chimichurri

21

Halloumi w sezamie z ciepłym miodem i srirachą

13

kluska śląska z nadzieniem ze śląskiej rolady na modrej kapuście

15

grillowane krewetki w sosie mango-chilli (3 szt.)

17

grzanki z ricottą, karmelizowaną figą i szynką serrano posypane pistacjami

16

grzanki z chrzanowym twarogiem, karmelizowaną cebulą i rostbefem

21

grzanki z kozim serem, konfiturą jezynowo-rozmarynową i świeżą bazylią

15

karmelizowany boczek limonkowo-imbirowy z kompresowanym ogórkiem

15

mix oliwek w oliwie z podpłomykiem

17

cevapcici z ajvarem, sosem tzatzyki i podpłomykiem

31

krewetki maślane (7 szt.)

Sałatki

29

sałata z kozim serem

świeże sałaty/ kozi ser/ pomidor koktajlowy/ czerwona cebula/malinowy winegret/pistacje

36

sałata z rostbefem

sałata frisee/mango/orzechy/orzechy ziemne/czerwona cebula/mieta/kolendra/bazylia/prażona cebula

Dania główne

27

pierogi z farszem z botwiny, bryndzy i tofu

sos cytrynowo-tymiankowy/karmelizowana cebula/bergamotka

69

kotlet jagnięcy z kością w ziołowej panierce

hummus buraczany/batat/marchew/groszek cukrowy/pieprzowy demi-glace

45

halibut z migdałowo-parmezanową skórką

puree z groszku/grillowana czerwona kapusta/soliród/marynowane kurki/sos bearnaise

31

filet z indyka nadziewany ziołowym twarogiem wędzonym

bekon/puree marchwiowo-imbirowe/pikle/jajo poszetowe/popcorn z kaszy

35

policzki wołowe pieczone w porto i ketjapie

puree z pasternaka i palonego masła/sałatka z ziół

Dania dla Maluchów

19

rybne paluszki

maślane puree ziemniaczane/sos ogórkowo-koperkowy na jogurcie/warzywa

19

kotlety z indyka w panierce z kaszy jaglanej

coleslaw z czerwonej kapusty/pieczone ziemniaczki

Domowe wypieki

 

W trosce o naszych gosci codziennie przygotowywane sa swieze wypieki - o szczegóły zapytaj obsługe.
For details ask waiter.

Kawy

7

Espresso

8

Espresso macchiato

9

Espresso doppio

9

Americano

10

Cappuccino

12

Latte

12

Latte macchiato

Herbaty

 

Nasze domowe herbaty podajemy zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Do kazdej z nich proponujemy równiez alkohol.
Our home-grown teas are available in warm,as well as cold. For each of them we also offer alcohol.

12/21*

herbata dyniowa

dynia/pomarańcza/cynamon/gałka muszkatołowa/miód* z burbonem

12/21*

herbata śliwkowa

śliwka/kardamon/cynamon/chilli* z rumem

12/21*

herbata gruszkowa

gruszka/trawa cytrynowa* z ginem

9

Herbata w imbryku / Kettle teas

czarna/ earl grey/ zielona/ zielona z jaśminem
black/ earl grey/ green/ green with jasmine

19

kombucha (klasyczna lub z imbirem)

ekologiczna herbata Sencha/cukier trzcinowy BIO/ekologiczny imbir/żywe kultury bakterii i drożdży

lemoniady

12

lemoniada klasyczna

domowy syrop z mięty/świeża mięta/cytryna/pomarańcza

12

lemoniada śliwkowa

domowa konfitura śliwkowa/kardamon/cynamon/chilli

12

lemoniada dyniowa

domowa konfitura z dyni i pomarańczy/imbir/cynamon/miód

12

lemoniada gruszkowa

domowa konfitura gruszkowa/trawa cytrynowa

Napoje

5/15

Kropla Beskidu 0,25 l / 1 l

6

Coca Cola/ Coca Cola Zero/ Sprite/ Tonic 0,25 l

6

Sok Cappy 0,25l

pomarańczowy, grejfrutowy, jabłkowy, czarna porzeczka

14

Sok świeżo wyciskany pomarańczowy/ grejfrutowy/ mix 0,25 l

9

sok tłoczony z tradycyjnej tłoczni Dziadka Franka 0,3l

jabłko/jabłko-gruszka/jabłko-burak/jabłko-aronia/jabłko-marchew

Piwo i cydr

12

Jasne 0,5 l

12

Pszeniczne 0,5 l

12

Ciemne 0,5 l

12

Cydr 0,3 l

 

 

 

 

Nasza kuchnia jest otwarta - na życzenie przygotowujemy dania w wersji bezglutenowej lub wegańskiej.

Z uwagi na to, że nasze potrawy przygotowywane są wyłącznie ze świeżych składników, produkty mogą zostać zastąpione innymi po ich wyczerpaniu.